Pak på IntoMexico manér

En simpel rygsæ er fint.

Kunsten er at pakke let og samtidig at være forberedt på lidt af hvert.

Med en mellemstor rygsæk og et minimum af bagage er vi på en anden måde end de tungtlæssede backpackere klar til at følge eventyret. Vi har uden problemer altid vores base på ryggen og vi er ikke afhængige af at finde et sted at stille bagagen fra os før at vi kan nyde det og udforske de nye omgivelser.

Vi pakker ud fra at vi finder en seng at sove i hver aften og at vi ikke skal tilberede måltider selv.

Forslag til pakkeliste

Klik for en nærmere beskrivelse

Vi tager til et subtropisk klima hvor der også er bjerge med et køligere højland.

Måske får vi hverken brug for de lange underbukser, pandelampen, førstehjælpsgrejet eller regnslaget til rygsækken, men vi gider heller ikke stå i en situation hvor vi virkelig har brug for en af disse ting, men ikke har det med.

Vi har kun meget lidt skiftetøj med og et par sandaler til at kunne stikke i engang imellem. Med lidt sæbe, en tørresnor og det gamle trick med at vende sit beskidte tøj på vrangen i brusebadet, har vi hele tiden rent tøj på.

Iført det meste af tøjet ved afgangen fra Danmark bør rygsækken ikke veje meget mere end 4 kg.

På afrejsemødet en måned før afgang indvier rejselederen deltagerne i diverse pakke-fiduser.

 

Pas og penge

Rejsende til Mexico med et dansk pas får tildelt mindst 60 dages opholdstilladelse ved ankomsten.

Det er nemt at hæve penge, men det er smart at have flere slags hævekort med i tilfælde af at det ene bortkommer eller spærres.
Hvis der opstår problemer i hæveautomaterne er det som regel banken i Danmark som er årsagen.
Tal med din bank inden afrejsen og få en direkte mail til din bankrådgiver.

Det er smart at have nogle US-dollars med som reserve.

Penge, pas og kreditkort kan opbevares forskellige steder så man ikke mister det hele på en gang hvis noget mistes.

 

Rygsæk

En rygsæk på omkring 45 liter er passende. Det er tidsbesparende hvis rygsækken ikke er større end at vi kan tjekke den ind som håndbagage i lufthavnen(56x45x25 cm). Så skal vi blot huske ikke at pakke våbenlignende genstande eller væsker og cremer på mere end 100 ml.


Det er godt at have mange små rum at fordele ting i og det er meget praktisk hvis rygsækken på siderne har lommer eller net, så man kan komme til sin vandflaske uden at skulle tage rygsækken af hver gang man skal have en tår at drikke.

Rygsækken skal være behagelig at have på. En billig rygsæk er fint.
 Bærestropperne skal jo ikke bære på så meget og vi behøver ikke de avancerede bæresystemer i prima kvalitet, der ofte vejer en del i sig selv. Når bare den har en strop over brystet til at holde bærestropperne på plads. Det er en fordel med en rygsæk der kan spændes ved hoften, men ikke essentielt på denne type tur.
 Hvis rygsækken ikke er vandtæt har den nok et regnslag, og ellers må man finde et.

 

Smartphone og oplader

Alle deltagere med en telefon eller tablet får udleveret et mexicansk Sim-kort med forudbetalt abonnement i San Cristobal mandag morgen af rejselederen.
I byen vil du også kunne købe dig en omskifter som tilpasser din oplader til de mexikanske stikkontakter.

Det giver en stor frihed til evt. at rejse lidt omkrig på egen hånd hvis man umiddelbart kan kontakte rejselederen og de andre i gruppen. Tager man ikke en telefon eller en tablet med, så kan gamle mobiltelefoner købes relativt billigt.
Ellers er der masser af internetcafeer rundt omkring så man nemt kan kontakte hinanden via Facebook.

 

Tøj

Det tøj vi har på en mild vinterdag på vej ud til lufthavnen, uden at fryse alt for meget, svarer meget godt til det vi får brug for i bjergene på en kold aften. Det er ikke vores normale vinter tøj, men tøj i flere lag som kan tages af og på efter behov, som eksempelvis et par sommerlige zip-off bukser med et par lange underbukser indenunder.

Inklusiv det tøj man har på kan pakkelisten for tøj se således ud: Hovedbeklæding mod solen, fleecejakke, langærmet skjorte, kortærmet skjorte, t-shirt, bælte, zipp-off bukser, 3 par underbukser, 2 par strømper, badeshorts og lange underbukser.

Som bukserne, der kan lynes af til shorts må ting må gerne have flere funktioner. Det der i varme egne tjener som et tørklæde mod solens stråler, bliver i kolde egne til et halstørklæde. På steder med en dårlig eller ingen hovedpude, kan man fylde et zip-off bukseben med lidt tøj og lukke med et par poselukkere.

Forsøg at undgå bomuld som er tungt og længe om at tørre når det bliver vådt. Uld, silke og syntetiske materialer er bedre.

Det er selfølgelig smart at pakke sit tøj i noget der er vandtæt, men det er endnu smartere med en pose der også har en ventil, så man kan presse al luften ud af tøjposen og dermed spare en del plads

 

Fodtøj

Med et par velventilerede vandresko med riflet sål er man dækket ind. Dog er det rart at kunne stikke i et par sandaler eller flipflappere af og til. Vi bevæger os en del, så et par sandaler der sidder godt på foden er at foretrække.

 

Toiletsager

Hvad mad man har med af sager udover tandbørsten er en personlig sag.

På hotellerne ligger små sæber som er velegnede til at tage med sig videre.

Myggespray og solcreme købes på destinationen for at undgå problemer i lufthavnenes sikkerdskontroller.

Alle betalingstoiletter udleverer toiletpapir og som regel er der også gode toiletforhold på selv små spisesteder. Det er dog en god idé at have en nødration toiletpapir på sig og til det formål er papirservietter meget velegnede, de bliver ikke krøllede eller fugtige i lommen. 5-6 pakker til hele turen er passende.

For at undgå for mange maveproblemer kan det være en god ide undervejs at spise midler der opgygger mavens bakteriekulturer.

 

Lagenpose

Nogle gange kan det være rart at kunne lægge sig ned i en lagenpose for natten.

Får man muligheden for at sove i en hængekøje eller ligge direkte på stranden i tropenatten, er det rart at have noget omkring sig.
I bjergene kan der være køligt og de uldtæpper man får som suplement kan godt kradse.

En lagenpose af silke er bekostelig men holder godt på varmen og er behagelig at ligge i.

 

Pandelampe

En pandelampe er vel en af de ting der ikke er absolut nødvendige. De fleste bruger mobilen hvis det bliver for mørkt. Pandelampen er dog på rejselederens pakkeliste, da det er godt at have hænderne fri i en situation der kræver handling i mørket.

 

Førstehjælpstaske

Lidt grej til at klare små skavanker er meget praktisk. Vabelplaster, plaster, forbinding, renseservietter og smertestillende piller. En pincet til at fjerne flåter, torne og splinter - evt. kombineret med en lup så man kan se hvad man har med at gøre.

Imodium i kombination med Ciprofloxacin tages tilfælde af svær diarré.

 

Svømmebriller

Stillehavet er rigtig dejligt at bade i, men vandet er voldsomt og egner sig ikke videre til snorkling. Derimod er sigtbarheden rigtig god i de utallige krystalklare floder inde i landet. Det er umagen værd at tage et par svømmebriller med, der jo ikke rigtig fylder eller vejer noget særligt.

 

Tørresnor og rejsehåndklæde

Solen klarer som regel jobbet i en fart. Men det er nu rart at vasketøjet er helt tørt inden det kommer i rygsækken.
Og er man til en solnedgangsdukkert er det praktisk med et lille letvægts rejsehåndklæde.