Penge og papirer

Mexicanske Pesos

Prisen

Prisen inkluderer alle overnatninger, morgenmad og al samlet transport på rejsen.

Dele af rejsen er åbne og priserne dermed ukendte. Hvis nogle deltagere bruger mindre end budgeteret vil disse beløb blive udbetalt til hver enkelt deltager umiddelbart efter rejselederens hjemkomst.

Dette gør IntoMexico for at opfordre deltagerne til at tage imod lift langs landevejen, til at overnatte i det fri, til at indlogere sig hos de lokale hvis muligheden opstår eller til at tage rundt et par dage på egen hånd.

Man skal regne med at bruge mellem 2.000 og 4.000 kroner på sit øvrige forbrug.

Det koster ikke ekstra at forlænge rejsen, når blot dette sker ved bestillingen af rejsen.

21 dages rejseeventyr

Kr. 23.400,-

Prisen inkluderer:

 • Rejsesmøde i København 1 måned før
 • Maks. 10 deltagere i rejsegruppen
 • Dansk rejseleder i 2 el. 3 uger
 • Fly tur/retur Københavm - Tuxtla
 • Alle overnatningerne inkl. morgenmad
 • Al transport undtaget egne udflugter
 • Sim-kort m. forudbetalt abonnement
 • Entréer i forb. med udflugter
 • Udflugt til landsby
 • Jungletur med lokal stifinder
 • Guidet svømmetur i jungleflod
 • Udflugt til vandfald
 • Udflugt til mayaruiner

Prisen inkluderer ikke:

 • Øvrige måltider
 • Drikkevarer
 • Forsikring
 • Vaccinationer
 • Øvrigt forbrug
 • Øvrige udflugter

Hvad skal jeg regne med at bruge ?

Overnatning – 100 til 250 kr. pr. rum

Prisen for indlogering i Mexico er oftest angivet pr. værelse, uanset om man er en eller flere personer. Der pålægges så mindre gebyrer for ekstra personer.

Det er muligt at finde et simpelt rum for under hundrede kroner, men vil man gerne have varmt vand, WiFi og måske et skrivebord, kan det findes for 100 – 250 kr. de fleste steder.

Hvis man får muligheden for at sove hos en lokal familie, kommer man langt med en halvtredser pr person. En dagløn på landet ligger på ca. 35 kr.

Aktiviteter - 500 til 1.000 kr.

Hvad man ender med at bruge på entrér og aktiviteter afhænger helt af hvilke tilbøjeligheder man har. De 2 sejtrækkere Palenque og Teotihuacán er begge inkluderede i prisen.

Drikkepenge

På steder hvor man efterføgende får en regning, forventes det at man giver mindst 10% i propino - drikkepenge.

Mad og drikke – 1.000 til 2.000 kr.

Mad er billigt i Mexico. Tacos kan findes overalt for 3-5 kr. stk. For under 20 kr. kan du finde et normalt måltid på lokale spisesteder inklusiv de 10% man giver efterfølgende i drikepenge. Til meget små landsbyer må man tage madpakke med.

Noget vi alle må regne med at komme til at bruge penge på flere gange om dagen, er drikkevand. En liter vand koster typisk omkring 3 kr., afhængigt af hvor man er.

Luksus-kaffe findes som oftest kun i byer og koster en del. 7-20 kr. for en Cappuccino.

Tilgengæld kan man meget billigt få friskpresset juice. Der findes et utal af forskellige frugter i landet, appelsinerne er verdens bedste og mango betragtes nærmest som ukrudt.

Øl

Sætter du dig ind på en mexicansk bar og bestiller en øl eller to, så går der ikke længe før der står et måltid mad foran dig. Ganske gratis. Den slags steder skal man dog lede efter i de områder vi rejser i, da indianere ikke er de store øldrikkere. På restauranter koster øl omtrent det halve af herhjemme.

Transport - 1000 til 1500 kr.

Det er ikke dyrt at transportere sig i Mexico, medmindre man vælger udelukkende at transportere sig i taxi og i førsteklasses langdistancebusser. Priserne hænger sammen med komfortniveauet, men skal man ikke så langt er det ofte langt mere underholdende at transportere sig med de mindrebemidlede.

”Collectivo”-systemet er meget udbredt. Man spørger en taxa om han er ”collectivo” og hvis ja, så venter han til bilen er fyldt op og kører distancen til en fast pris pr. passagerer.

Øvrige omkostninger

Alle deltagere får udleveret et mexicansk Simkort med abonnement af rejselederen. Det giver fri tale i Mexico og gratis Whats-app og Facebook.
Hvis man ønsker at ringe eller sms'e hjem til Danmark, eller vil have mere data, så skal man blot ind et sted og tanke op med sit mexicanske nummer.
Sms'er hjem koster ca 4 kr. stk og minuttaksten for opkald til Danmark ligger på omkring 8 kr.. Det er ikke uden grund at ejeren af Mexicos største tele-selskab for nogle år siden ifølge Forbes var verdens rigeste mand.

At være ryger i Mexico koster ca det halve af herhjemme.

Forberedelser

Man skal være fyldt 18 år eller være i følgeskab med en voksen for at deltage.

Forsikringer

Det er en forudsætning for at deltage i turen at man har en gyldig rejseforsikring.

Det kan være en god ide at undersøge om man evt. har en rejseforsikring inkluderet i sin normale indboforsikring.

Visum til Mexico

Besøgende til Mexico med dansk pas skal ikke have visum. Man får 90 – 180 dages opholdstilladelse i lufthavnen ved ankomsten.

Vaccinationer

På Statens Serum Instituts hjemmeside kan man tjekke hvilke vaccinationer der anbefales til rejsen.

Bagage

For ikke at slæbe på for meget, og for nemheds skyld, er det en god ide på udrejsen ikke at have mere med end at det kan tjekkes ind som håndbagage.
Pak på IntoMexico manér. Størrelsen på håndbagage må normalt maks. være 56 x 45 x 25 cm. På hjemrejsen kan man rent praktisk sagtens have bagage med til normal indtjekning. Reglerne for bagage vil fremgå af flybilletten.

Valuta

Mexico er i høj grad et kontant-land. Det er kun i større butikker og hoteller, at det er muligt at benytte kredit kort.

Alle større byer og de fleste mindre har kontant-automater. Man kan maksimalt hæve 2000 kroner pr. hæveautomat om dagen.

Vi anbefaler at man medbringer amerikanske Dollars som reserve og at man har mere end et kreditkort med, hvis det ene skulle bortkomme.