Mand med machete.
Sådan rejser vi

Rundrejse i Mexico

Rundrejser i Mexico - små grupper, store oplevelser
 

Vi er blandt de lokale

Vi rejser sammen med mexicanerne i gamle busser, på ladet af pick-up trucks og hvad man ellers bruger hvor vi er.

Vi kommer ofte steder hen hvor vesterlændinge er et yderst sjældent syn.

Gør man sig den ulejlighed at lære sig at sige "goddag" på det lokale maya-sprog, er man garanteret smil, latter og venlig hjælp til at udtale det bedre.

Ude på landet må vi jo spise den mad der er tilgængelig. Der er vi heldige, for Mexico er vel det land i Amerika hvor man spiser bedst.
Hver egn byder på sine specialiteter og vi vil komme til at smage på lidt af hvert.

 

Vi har få planer

De første 8 dage har vi en rute med arrangerede overnatninger og et program, hvor deltagerne præsenteres for Chiapas på forskellig vis mens vi støt og roligt bevæger os fremad.

Herefter har vi ikke længere en fast rute og vi beslutter sammen dag for dag hvor vi skal hen.

Med et åbent sind og så få planer som muligt bliver oplevelserne så mange flere.

En øde landevej gennem skoven.
Liv omkkring et gammelt træ i landsbyen
Et par mexicanere hilser på et par rejsende i et vejkryds.
Pyramiderne i Tetohuacan ligger imponerende på sletten.
En ensom taxa i morgenstundens stilhed.

"Livet er et eventyr for den, der har åbne øjne. Men det er de færreste af de civiliserede der oplever dette eventyr; de rejser fra hotelværelse til hotelværelse, det ene som det andet. Nej, ude hvor komforten er mindre, er vidunderet større."

Sådan skrev Frans Blom i 1920 til sine forældre i Københavni i et brev fra Chiapas i Mexico

Astrologisk kalender fra mayaerne
 

Vi er på eventyr

Efter den første uges tid i trygge rammer har deltagerne erfaring med hvordan det er at være rejsende i Chiapas. Nu tager vi sammen på opdagelse i det ukendte.

Det kan være en stor mundfuld ikke at vide hvor man skal tilbringe natten, men mange steder vil der være mindre hoteller, hytter eller udlejning af værelser hvor vi kommer frem.
Ellers snakker vi med de lokale om hvad vi gør. Hvor der er mennesker er der altid vand, mad og tag over hovedet.

Nogle af deltagerne finder måske ud af at de vil prøve at rejse et stykke vej sammen, og så støde til resten af gruppen og rejselederen efter nogle dage. Og det er oplagt at gøre.

Rejselederen råder og vejleder dem der vælger at rejse nogle dage på egen hånd frem til næste arrangerede overnatning eller et aftalt mødested.

 

Rejselederens rolle

Rejselederen er en garanti for at deltagernes lyst til autentiske oplevelser ikke fortaber sig i diverse rejsehåndbøgers og turarrangørers tvivlsomme løfter om disse

Med stor erfaring i at rejse i området, et godt spansk og en veludviklet evne til at komme fri af turistsfælderne, sikrer rejselederen at vi oplever det virkelige Chiapas.

Mange af de lokale taler ikke engelsk, men rejselederen oversætter gerne og derved får deltagerne mulighed for at føre en samtale på spansk. Vi kommer i dybden og får indsigt i hvad de lokale foretager sig.

 

Vi er en mindre gruppe

Vi rejser i en lille gruppe med maksimalt 10 deltagere. Vi kan alle springe på samme lokalbus og stå af i en lille landsby uden at oversvømme den. Vi kommer helt tæt på landet vi rejser i.

Rejselederen har god tid til at snakke med hver enkelt om rejsen, og deltagerne har rig lejlighed til at rådføre sig grundigt med rejselederen om evt. at rejse nogle dage på egen hånd.

 

Vi rejser med let bagage

Vores rejse handler om at være fri og forholde sig åben overfor de muligheder der byder sig til.
Man er ikke åben for at slentre ud ad en lille lokkende sti hvis man har en alt for tung rygsæk på, og man er ikke fri hvis man er nødt til at efterlade den på et hotelværelse.

Et par mexicanere hilser på et par rejsende i et vejkryds.

Pak på IntoMexico manér

Med en let oppakning kan vi uden besvær tage imod invitationer eller på anden vis følge en pludselig indskydelse.

Læs mere om at pakke

Turens forløb

De første 8 dage har vi et program og følger en fastlagt rute med arrangeret indkvartering.

De næste 6 dage er vi uden andet program end at vi har en overnatning på sjette dag i byen Comitan. Vi finder ud af at spise og overnatte undervejs. Rejselederen har stor erfaring i at rejse i området og tager gerne nye steder hen.
Deltagerne kan vælge enten at rejse med rejselederen og resten af gruppen, eller tage på eventyr på egen hånd.

Fra Comitan har vi igen 6 dage at rejse omkring i, før vi skal have vores flyver fra Tuxtla. Om vi tager ned langs kysten eller op i bjergene igen, vil tiden vise.

Transport

Vi flyver mellem Tuxtla og Mexico City og vi har dermed ingen længere distancer vi skal tilbagelægge på rejsens planlagte del.
Opstår der et behov for at vi flytter os langt på kort tid, kan det være rart at tage en af de kedelige førsteklasses langdistance busser.

Ellers bruger vi de lokale transportmidler. Det er ikke altid lige bekvemt, men det er hyggeligt og det bringer os sammen med helt normale mennsker. Undervejs vil vi helt naturligt komme til at spise hvor de lokale spiser og vi vil opleve deres marker og landsbyer. Alt dette ville vi gå glip af ved at isolere os bag tonede ruder i moderne turistbusser.

Overnatning

Når vi ikke er på landet med mere primitive forhold, foretrækker vi små hoteller, som dog gerne må have et vis komfortniveau. På rejsen er 10 overnatninger arrangerede og de resterende 10 finder vi i fællesskab som vi kommer frem. Vi undgår så vidt muligt store, anonyme hoteller, men på visse tidspunkter er det rart at der er Wi-Fi og varmt vand i bruseren.

Det er nogle steder også muligt at vi bliver inviteret til at overnatte helt privat hos lokale. Om det koster noget finder vi ud af, men det er afgjort en oplevelse man ikke bør snyde sig selv for hvis muligheden opstår.

Mand med machete.